Opri Aromaa FoPS Ringeten valmennuspäälliköksi
SeuraJulkaistu: 25.04.2024 15.00

Opri Aromaa FoPS Ringeten valmennuspäälliköksi

Valmennuskokemusta niin Suomessa kuin Kanadassa kerryttänyt Opri Aromaa aloittaa FoPS Ringeten valmennuspäällikkönä.

Aromaan aktiiviura pelaajana alkoi vuonna 1994 ja kesti aina vuoteen 2006 asti, jonka jälkeen hän jäähdytteli harrastesarjoissa. Palo lajia kohtaan ei suinkaan loppunut aktiiviuran päätyttyä, sillä Aromaa aloitti valmentamisen vuonna 2013. Kaudella 2016–2017 Aromaa valmensi ja pelasi Kanadassa kerryttäen kansainvälistä kokemusta sekä valmentajan saappaista että pelikentiltä.

Aromaalle on kertynyt valmennusvuosia niin C- ja B-nuorten kuin naistenkin sarjoista. Hän toimi U18 juniorimaajoukkueen valmentajana lähes kymmenen vuoden ajan ja viime syksynä Aromaa valittiin U21 nuorten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Valmennuskokemuksensa lisäksi Aromaa on suorittanut ringeten parissa sekä Suomessa että Kanadassa molempien maiden lajiliittojen tarjoamia valmentajakoulutuksia. Hän on myös täydentänyt osaamistaan fyysisestä ja psyykkisestä valmennuksesta eri koulutuskokonaisuuksien kautta.


FoPS Junioreilla ei ollut päättyneellä kaudella 2023-2024 ringeten omaa valmennuspäällikköä, joten tarvetta osaavalla tekijälle siis oli.

– Seurasta oltiin yhteydessä ja monien keskustelujen jälkeen tässä elämäntilanteessa pieni etäisyydenotto valmennusroolista tuntui luontevalta, pohtii Aromaa.

Hän hakee jo kesän aikana tuntumaa uuteen rooliinsa, mutta virallisesti työtehtävät alkavat elokuussa.

– Kesän aikana tulen olemaan mukana B- ja Edustusjoukkueen harjoittelun ohjelmoinnissa sekä ohjaamisessa. Pikkuhiljaa tämän kautta aloitan työtehtävät ja seuratyöhön tarraan kiinni elokuussa.

Aromaa nostaa esille yhteisöllisyyden tärkeyttä ja haluaa tuoda mukanaan lisää me-henkeä ja yhteenkuuluvuutta. Maajoukkuevalmentajana hänellä on myös paljon tietotaitoa pelaajien kehittämisestä kohti niitä kaikista kirkkaimpia valoja.

– Haluan auttaa sekä antaa tukea valmentajille ja toimia sparrina, kun he sitä kaipaavat. Haluan myös kehittää nuoria timantteja kohden juniorimaajoukkueen polkua ja toivottavasti siitä eteenpäin askel kerrallaan kohti maajoukkuetta, Aromaa kertoo.

Tulevaa kautta FoPS Ringeten uusi valmennuspäällikkö odottaa hieman jännittynein, mutta innostunein ja kiitollisin tuntein.

– Kiitos tästä mahdollisuudesta! Odotan innolla, millainen kausi saadaan rakennettua. Kun näet minut hallin käytävillä, niin tule rohkeasti tervehtimään. Ollaan avoimia ja kasvetaan yhdessä seurana, isolla sydämellä.

Kuva: Timo Kupiainen