Varsinais-Suomen uudet rajoitukset ja suositukset
26.11.2020 17.01 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Varsinais-Suomen uudet rajoitukset ja suositukset

Hei kaikki Länsirannikon Alueen seurat,

Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä on tänään antanut oheisessa linkissä sekä sen alla näkyvän suosituksen:

https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomesta-valtettava-tarpeetonta-matkustamista-Uudellemaalle-Maakuntarajat-ylittavat-urheilutapahtumat-tauolle.aspx

Uudet suositukset Varsinais-Suomeen tulevat voimaan viipymättä

Suositus välttää tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Tällä halutaan estää se, että toistaiseksi paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei pahenisi. Varsinais-Suomessa koronaepidemian trendi on nyt erilainen kuin Uudellamaalla. Suurimmat tapausmäärät ovat olleet Turussa, jossa koronaviruksen tapausmäärät ovat viime päivinä jonkin verran laskeneet.

Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan lauantaina 28. marraskuuta ja on voimassa toistaiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö suositti 24. marraskuuta, että ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen keskeytetään tilapäisesti kokonaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan vain etämuotoisena.

Aikuisten harrastustoiminnasta tulee koronapandemiaryhmän mukaan pidättäytyä erityisesti sisätiloissa ja välttää kaikenlaista kontaktia sisältävää harrastustoimintaa. Juniori-ikäluokat voivat jatkaa harjoittelua, kun etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan tarkasti.

Suomen Jääkiekkoliitto on maaliskuussa alkaen tinkimättömästi noudattanut kaikkia viranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Yllä oleva suositus koskee kaikkia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella toimivia seuroja ja tarkoittaa seuraavaa la 28.11. alkaen toistaiseksi ja ensi vaiheessa 6.12. saakka:

 • Naisten Liigan ottelut pelataan normaalisti.
 • Miesten Mestiksen ottelut pelataan normaalisti
 • Naisten Mestiskarsinnan ottelut pelataan normaalisti.
 • Miesten Varsinais-Suomalaisten Suomi-sarjan (HCIK) ottelut siirretään, ja suosituksen mukaisesti myös harjoitukset jäävät tauolle toistaiseksi.
 • Kaikki Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin II-div, III-div, ja IV-div ottelut siirretään liiton toimesta tänään myöhempään ajankohtaan. Ko. joukkueiden harjoittelu keskeytyy toistaiseksi.
 • Kaikki Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin miesten ja naisten harrastesarjaottelut siirretään tai perutaan. Päätöksen tekee Länsirannikon alueen vastuuhenkilöt, ja muutokset tehdään ensi tilassa. Ko. joukkueiden harjoittelu keskeytyy ko. ajaksi.
 • Kaikki Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin U22 ylemmän ja alemman sarjan ottelut perutaan tai siirretään tänään huomioiden sarjan päättyminen 13.12. Ko. joukkueiden harjoittelu keskeytyy ko. ajaksi.
 • U20 SM-sarja ja Mestis jatkuvat normaalisti.
 • Kaikki Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin U19 ylemmän ja alemman sarjan ottelut perutaan tai siirretään tänään huomioiden sarjan päättyminen 13.12. Ko. joukkueiden harjoittelu keskeytyy ko. ajaksi.
 • U18 SM ja Mestis pelataan normaalisti
 • Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin U17 joukkueiden ne ottelut, joissa vastustaja on Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin ulkopuolelta, perutaan tai siirretään tänään huomioiden sarjan päättyminen 13.12.
 • U16 SM ja Mestis pelataan normaalisti
 • Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin U15- ikäluokkien ne ottelut, joissa vastustaja on Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin ulkopuolelta, perutaan tai siirretään tänään huomioiden sarjan päättyminen 13.12.
 • Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin U13-U14 -ikäluokkien ne ottelut, joissa vastustaja on Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin ulkopuolelta, perutaan tai siirretään tänään huomioiden sarjan päättyminen 20.12. (siirtovara).
 • Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin U12- ja nuorempien ottelut siirretään Länsirannikon aluepäällikön toimesta kevätkaudelle.

Pyydämme, että kaikki kysymykset korona-asioihin liittyen joukkuetasolta kohdistetaan seuraan ja seuran koronavastaava / toiminnanjohtaja tiedustelee asiaa tarvittaessa liitosta.


   
Lisää uutisia
Fops juniorit ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat