Ringeten pääsarjojen tauko jatkuu-pelit jatkuvat viikolla 4
22.12.2020 12.08 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Ringeten pääsarjojen tauko jatkuu.

Ringeten pääsarjojen tauko jatkuu - pelit jatkuvat viikolla 4

21.12.2020 18:15

Suomen Ringetteliiton liittohallitus on kokouksessaan 21.12.2020 päättänyt jatkaa ringeten pääsarjojen (SM-jatkosarja, SM-karsintasarja, Ykkössarja) aiemmin vuoden loppuun asti määriteltyä pelitaukoa 24.1.2021 asti. Samalla päätettiin vähentää SM-jatko- ja -karsinta -sarjojen pelimääriä poistamalla yksi pelikierros kummastakin sarjasta. Päätös perustuu arviontiin, jossa on otettu huomioon koronapandemian viime päivien valtakunnallinen kehitys, harjoitus- ja otteluolosuhteiden muutokset sekä joukkueiden näkökulma tilanteeseen.

Pääpaino päätöksessä on joukkueille tehdyn kyselyn tuloksissa. Suurin osa SM-jatko ja SM-karsintasarjojen joukkueista oli sitä mieltä, että sarjan ottelumäärää tulee vähentää sarjakauden pidentämisen sijasta. Ykkössarjan joukkueet olivat yksimielisiä siitä, että pelimäärä tulee säilyttää ennallaan ja sarjakautta pidentää. Kyselyn tulos muodostaa selkeän perustan liittohallituksen tekemälle päätökselle ja kilpailutoiminnan kuvauksen muutokselle kesken sarjakauden vallitsevan koronapandemian takia.

B- ja C-nuorten osalta joukkueiden enemmistöt olivat kauden pidentämisen kannalla. Ottelumäärä pyritään näissä sarjoissa pitämään ennallaan.

Päätös astuu voimaan välittömästi ja tietää SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan osalta sarjojen uudelleen organisointia ja Ykkössarjan sekä nuorten sarjojen osalta ottelusiirtoja. Kilpailupäällikkö on yhteydessä joukkueisiin sarjoittain viikolla 1.

Huhtikuun alkuun aikataulutetun C-nuorten SM-turnauksen osalta päätökset tehdään myöhemmin. Liittohallitus jatkaa keskustelua turnausjärjestäjän kanssa, ja tiedottaa asiasta erikseen.

Liitto seuraa pandemiatilannetta sekä viranomaispäätöksiä säännöllisesti. Alueita, seuroja ja joukkueita kehotetaan tekemään samoin ja informoimaan myös Ringetteliiton henkilöstöä paikallisen tilanteen olennaisista muutoksista. Liitto informoi seuroja viiveettä, mikäli yllä oleva päätös vaatii uusia toimenpiteitä.

Päivitetty kuvaus koronatilanteen vaikutuksesta liiton alaisiin sarjoihin

Naisten SM-jatkosarja, SM-karsintasarja: Kummastakin sarjasta poistetaan yksi kierros. SM-jatkosarja jää kaksinkertaiseksi ja SM-karsintasarja kolminkertaiseksi. Joulukuussa alkanut ottelutauko jatkuu 24.1.2021 asti. Kilpailupäällikkö koordinoi otteluohjelmien muutokset yhdessä joukkueiden kanssa. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita.

Ykkössarja: Sarjan ottelumäärä pyritään pitämään ennallaan. Ottelut uudelleenaikataulutetaan ja play off-vaihe jatkuu huhtikuulle. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita.

BSM ja CSarja: Mikäli sarjan otteluohjelmassa on 24.1. mennessä otteluita, joissa osapuolet ovat saman sairaanhoitopiirin alueella eikä alueen sisäistä kilpailutoimintaa ole viranomaisten puolesta rajoitettu, voi ottelun pelata, mikäli osapuolet yksimielisesti näin sopivat. Sairaanhoitopiirien välillä ei saa matkustaa koronan leviämisvaiheessa. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Anu Pitkänen toiminnanjohtaja@ringette.fi p.0503759223

Kilpailupäällikkö Päivi Reiman paivi.reiman@ringette.fi p.0407083088

Alkuperäinen juttu: https://www.ringette.fi/fi/nw/16216/ringeten+p%C3%A4%C3%A4sarjojen+tauko+jatkuu+-+pelit+jatkuvat+viikolla+4.html


   
Lisää uutisia
Fops juniorit ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat