U14 AAA Raportti
Julkaistu: 10.11.2020 00.00

U14 FoPS Vihreä pelasi viikonvaihteessa kaksi tiukkaa Länsirannikon Lohko 3 AAA tason ottelua.
Lauantaina Forssaan saapui vieraaksi TuTo Blue joka kaatui jännittävän ottelun jälkeen 4-3.
Ottelun avausmaalin teki vierailija TuTo joka onnistuneen ylivoiman jälkeen siirtyi 0-1 johtoon pelikellon näyttäessä aikaa 4:00. FoPS onnistui tasoittamaan pelin puolitoista minuuttia myöhemmin, Tuomas Karvonen blokkasi vedon puolustus siniviivalla ja polki karkuun, tarkka veto yläkulmaan ja tilanne oli 1-1.
Enempää maaleja ei avauserässä nähty mutta toisessa erässä FoPS otti 2-1 johdon. Ylivoima oli juuri päättynyt kun kiekko pelattiin maalin eteen Miska Heleniukselle joka ei erehtynyt. Maalin syöttivät Akseli Suonpää ja Nico Niemelä.
Kolmanteen erään lähdettiin kotijohdossa 2-1. Erän kahdeksannella minuutilla sattui Vihreäpaidoille musta minuutti , ensin TuTon Jesse Poussa laukoi pelin tasoihin ja kahdeksantoista sekunttia myöhemmin Maxim Pigalev tuikkasi maalin edestä vieraat johtoon.
FoPS ei kuitenkaan antanut periksi vaan päästyään ylivoimalle viitisen minuuttia ennen loppua nousi välittömästi tasoihin. Tuomas Karvonen ohjasi ensin tolppaan ja Kasper Salmi runnoi kiekon verkkoon, tilanne oli 3-3. Tämäkään ei vielä riittänyt Vihreäpaidoille vaan puolitoista minuuttia myöhemmin Jeremi Virtanen huudatti kotiyleisöä laukomalla tarkalla takakulma vedolla kotijoukkueen 4-3 johtoon ja voittoon. TuTo haki vielä lopussa vahvasti tasoitusta mutta FoPS kesti läpi ottelun mainiosti torjuneen Totti Roslöfin johdolla rynnistyksen ja nappasi mukavan 4-3 voiton.
Sunnuntaina kohdattiin VG-62 Naantalista, sarja-avauksessa vierasottelussa päädyttiin 4-4 tasapeliin.
Ottelun alkua hallitsi vierailija VG-62 mutta Totti Roslöf oli lauantain tapaan tarkkana ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.
Toisen erän toisella minuutilla FoPS otti 1-0 johdon, Miska Helenius syötti maalin takaa ”luukulle” josta Juuso Aaltonen laukoi kotijoukkueen johtoon. Syöttöpiste myös Matias Stepanoffille.
VG-62 oli kuitenkin hallitseva mutta Roslöfin hienot torjunnat pitivät isännät johdossa kunnes erän toiseksi viimeisellä minuutilla vieraat onnistuivat vihdoin ylivoimalla tasoittamaan ottelun tarkalla ohjauksella maalin edestä.
Kolmannessa erässä FoPS loi paikkoja mutta kiekkoa ei saatu maalin vaikka päästiin yrittämään neljästi ylivoimalla. Vieraat ottivat erän neljännellä minuutilla 1-2 johdon kun Laine laukoi siniviivan tuntumasta ja kiekko painui maalin edessä olleen pelaajaröykkiön läpi FoPS verkkoon.
Viimeisellä minuutilla saatiin ylivoima mahdollisuus ja samalla aikalisän jälkeen otettiin Roslöf vaihtopenkille ja haettiin tasoitusta kuudella-neljää vastaan. Ottelu kuitenkin ratkesi kun vieraiden Julius Pärssinen nappasi kiekon ja laukoi sen tyhjään Forssalaisnuottaan. Keskialoituksen jälkeen sama kaveri toisti tempun vielä kertaalleen joten FoPS Vihreän oli taipuminen syksyn toiseen tappioon maalein 1-4.
Ottelut jatkuvat sunnnuntaina Turussa jossa kohdataan jälleen TuTo Blue.
FoPS – VG-62 1-4
Lukko ja KJK (Kankaanpää) ovat vielä kohtaamatta kahdesti. Sarjassa pelataan kaksinkertainen sarja.